Img 4130

U Sloveniji je vodeći stručnjak u području transformativne medijacije, medijacije i rješavanja konflikata.

Osnivač je i direktor Instituta RAKMO, centar za medijaciju i upravljanje konfliktima, edukaciju, komunikaciju, Zavod RAKMO – Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov – Mediacija, izobraževanje, komunikacija.

Zavod RAKMO je jedan od osnivača: EMNI – European Mediation Network Initiative European Mediation Network Initiative (european-mediation.eu),  MEDIOS, Udruženja medijacijskih organizacija Slovenije, O mediosu – Medios, i Evropskog udruženja transformativne medijacije, European Association for Transformative Mediation (transformative-mediation.eu).

Član je World Forum of Mediation Centres, International Association of Lawyers (uianet.org).

Prvi je certificirani transformativni medijator u Sloveniji i jedan od prvih iz Evrope.

Surađuje s Institutom za proučavanje transformacije konflikata (Institut

for the Study of Conflict Transformation) Institute for the Study of Conflict Transformation – About Us (transformativemediation.org) u razvoju i širenju transformativne medijacije.

Napisao je nekoliko knjiga iz područja upravljanja konfliktima: 

Umjetnost upravljanja konfliktima (2004.), Medijacija (2010. i 2. dopunjeno izdanje 2020.), Komunikacijski prosperitet – Novi standardi za kvalitetnu  komunikaciju u organizacijama (2019.), Upravljanje ljutnjom (2020.), Upravljanje stresom (2021.), Sposobnost za konflikt – Razumijevanje, mjerenje i razvijanje sposobnosti suočavanja sa konfliktima (2021.), Knjiga o dobrobiti komunikacije: 21. mogućnost za poboljšanje komunikacije u osobnom i poslovnom životu (2023.) i Komunikacijski prosperitet za parove: Smjernice za poboljšanje kvalitete komunikacije u obitelji (2024.) te brojne članke i brošure o medijaciji, rješavanju konflikata i međuljudskih odnosa.

Predaje na slovenskim i međunarodnim forumima te vodi seminare i edukacije iz područja komunikacije, medijacije i upravljanja konfliktima.

Cilj njegovog profesionalnog i volonterskog rada je podizanje svijesti o važnosti konstruktivnog rješavanja konflikata i poboljšanje kvalitete komunikacije u međuljudskim odnosima te poučavanje vještina koje doprinose širenju znanja.